La bona cuina de Massó
Escopinyes escaldades amb pebre verd

© Becky Lawton

Ingredients
- Escopinyes al natural Massó
- 1/2 Alvocat, una mica ferm
- 8 Cebes perla marinades en vinagre
- 6 Cogombrets petits en vinagre
- 6 Ametlles
- Pebre verd en conserva
- Fulles d’orenga fresques (si no, seques)
- Oli d’oliva
- Sal, suc de llimona
Elaboració
1. Talleu l’alvocat pel mig longitudinalment fins al pinyol. Agafeu-lo amb les dues mans i feu-les girar l’una contra l’altra per separar les dues meitats. Talleu-ne una meitat a làmines sense pelar-la, com si fos un formatge. Traieu-li la pell i continueu tallant a daus petits. Poseu els daus en un bol amb una mica de suc de llimona per tal que no s’oxidin.
2. Talleu les ametlles a làmines i trinxeu bé les fulles d’orenga. En una paella petita amb foc molt suau poseu-hi l’oli, les làmines d’ametlla i els grans de pebre verd. Deixeu que es dauri, aparteu-ho del foc i afegiu-hi l’orenga i un parell de cullerades del suc de conserva de les escopinyes.
3. Barregeu els cogombrets tallats a rodanxes fines i les cebetes tallades a quarts amb l’alvocat i afegiu-hi una espurna de sal. Feu-ne una base en el plat on ho servireu. Presenteu les escopinyes amb el bec mirant enlaire i salseu-les amb la vinagreta ben batuda.