La bona cuina de Massó
Empedrat de sardines amb mongetes del ganxet

© Becky Lawton

Ingredients
- Sardines en oli d’oliva Massó
- 500 g Mongetes del ganxet en conserva
- 1/2 Ceba vermella
- 1/2 Pebrot verd llarg
- Créixens i fulles de julivert
- Bròquil en conserva de vinagre
- Germinacions de col llombarda
- 1 Carbassó petit
Elaboració
1. Piqueu la ceba i el pebrot verd a dauets molt petits. Poseu-los en un bol i afegiu-hi les sardines de la llauna i part del seu oli. Esqueixeu les sardines lleugerament amb dues forquilles i afegiu-hi les mongetes del ganxet.
2. Els carbassons més petits, sobretot els que encara porten la flor, tenen un sabor i una aroma floral molt pronunciats, així que no el peleu ni el coeu per no perdre aquesta aroma. Simplement renteu-lo bé i talleu-lo a rodanxes ben primetes. Afegiu-lo al bol de l’empedrat.
3. Només hi falten el bròquil en vinagre, les germinacions i les fulles: els créixens lleugerament picants a l’estil mostassa i el julivert refrescant i lleugerament anisat. En aquest plat tant les mongetes com les sardines i el bròquil ja porten sal. No cal afegir-ne més.