La bona cuina de Massó
Bonítol saltat amb xiulets

© Becky Lawton

Ingredients
- Bonítol del Nord en oli d'oliva Massó 220g
- Xiulets (faves tendres amb tavella)
- Fulles d'escarola netes
- 2 Nous pelades
- 1 All pelat
- Brins de safrà
- Sal, pebre negre
Elaboració
1. Deseu els xiulets a la nevera embolicats en paper de cuina dins d’un recipient hermètic. Per rentar-los, passeu-los per aigua un moment i assequeu-los ràpidament. Si no, la tavella es taca irreversiblement i es comença a oxidar. Retireu-ne només la cueta pessigant amb els dits, ja que amb el ganivet també s’oxiden. Espereu a tallar-los tot just abans de posar-los a la paella; l’oli d’oliva les farà inoxidables.
2. Traieu els lloms de bonítol sencers de la conserva i reserveu-ne l’oli. Piqueu l’all i les nous, o bé amb el ganivet o bé al morter amb una mica de sal. Escalfeu una paella ampla i daureu els lloms de peix a foc mitjà. Al cap d’un parell de minuts, afegiu-hi pebre negre acabat de moldre i retireu-los del foc. Aparteu la paella, aboqueu-hi un parell de cullerades de l’oli de la conserva i daureu-hi els alls, els brins de safrà i les nous amb l’escalfor que hi queda. Ara sí, talleu els xiulets a la mida d’uns macarrons, torneu a escalfar la paella a foc alegre i aboqueu-los. Salteu-los un minut, afegiu-hi una mica més d’oli de la conserva si és necessari i tasteu-ne el punt de sal. Aparteu la paella del foc i poseu-li la tapa perquè s’acabin de coure amb el seu vapor durant un minut més.
3. Presenteu un pom d’escarola al mig de cada plat. Col·loqueu els lloms de bonítol a sobre i repartiu els xiulets saltats al damunt de l’escarola. Acabeu de salsar el conjunt amb el suc de la paella.